Telefon kontaktowy75 7221728
E-mail kontaktowyszkola@siekierczyn.pl
O SZKOLE | DOKUMENTY | ZAMÓWIENIA | KONTAKT

AKTUALNOŚCI


2018-10-19 r.
SZKOLNA STOŁÓWKA

 

 

Jadłospis ustalony przez panią intendent Ewelinę Tchórz

 

Jadłospis od 22.10.2018 r. do 6.11.2018 r. w Szkole Podstawowej w Siekierczynie i Szkole Podstawowej w Zarębie

22.10.2018 r.

Zupa jarzynowa (300g), makaron pełnoziarnisty (60g) z sosem pomidorowym ( (130g), gruszka, kompot owocowy (200g), (1,3,7,9).

23.10.2018 r.

Krupnik ryżowy (300g), placek po węgiersku (350g), surówka z czerwonej kapusty, pomidora, natki pietruszki, kiełków rzodkiewki (130g), herbata żurawinowa (200g), (1,3,7,9).

24.10.2018 r.

Zupa selerowa (300g), ziemniaki (300g), jajko w sosie musztardowym, surówka z marchewki pora i jabłka (130g), kompot owocowy (200g), (1,3,7,9).

25.10.2018 r.

Zupa fasolowa (300g), kasza jęczmienna (100g), schab duszony w jarzynach (130g), ogórek kiszony (130g), kompot śliwkowy (200g), (1,3,7,9).

26.10.2018 r.

Zupa ziemniaczana (350g), łazanki z kapustą (350g), brzoskwinia, herbata z aronii (200g) (1,3,7,9).

29.10.2018 r.

Zupa grochowa (350g), naleśniki z serem (350g), sok owocowy (150g), kompot owocowy z jeżyną (200g), (1,3,7,9).

30.10.2018 r.

Zupa kalafiorowa (350g), ziemniaki (300g), kotlet mielony (130g), surówka z buraków z kiszonym ogórkiem (130g), herbata z cytryną i miodem (200g), (1,3,7,9).

31.10.2018 r.

Zupa brukselkowa (350g), ryż (100g) z sosem owocowym (130g), nektarynka, kompot owocowy (200g), (1,3,7,9).

5.11.2018 r.

Zupa pomidorowa z makaronem (350g), ziemniaki (300g), porcja ryby (130g),surówka z kapusty kiszonej (130g), kompot wieloowocowy (200g), (13,4,7,9).

6.11.2018 r.

Zupa pieczarkowa (350g), kasza gryczana (100g), gulasz mięsny(130g), surówka z kalarepy, marchewki i selera (130g), kompot wieloowocowy (130g), (1,3,7,9).

Zastrzega się możliwość zmiany jadłospisusmiley

 

Jadłospis od 22.10.2018 r. do 5.11.2018 r. w Przedszkolu w Zarębie

22.10.2018 r.

Śniadanie: Chleb razowy ze słonecznikiem (30g), z masłem (6g), szynką z indyka (20g) i ogórkiem kiszonym, kasza jaglana na mleku (150ml), herbata (130ml), (1,7).

Obiad: Zupa jarzynowa (200g), makaron pełnoziarnisty (40g) z sosem pomidorowym (70g), gruszka, kompot owocowy (130g), (1,3,7,9).

Podwieczorek: Kasza kukurydziana na gęsto z sokiem malinowym (150g), (1,7).

23.10.2018 r.

Śniadanie: Chleb wieloziarnisty (30g) z masłem (6g), serkiem łaciatym (20g), rzodkiewka, makaron na mleku (150ml), herbata owocowa (130ml), (1,3,7).

Obiad: Krupnik ryżowy (200g), placek po węgiersku (70g), surówka z czerwonej kapusty, pomidora, natki pietruszki, kiełków rzodkiewki (70g), herbata żurawinowa (130ml), (1,3,7,9).

Podwieczorek: Kisiel z jabłkiem (150g).

24.10.2018 r.

Śniadanie: Chleb pszenny z sezamem (30g) z masłem (6g), parówka na gorąco (30g) z ketchupem, kalarepa, herbata z cytryną (130ml), (1,7).

Obiad: Zupa selerowa (200g), ziemniaki (150g), jajko w sosie musztardowym, surówka z marchewki, pora i jabłka (70g), kompot owocowy (130ml), (1,3,7,9).

Podwieczorek: Sałatka owocowa (150g).

25.10.2018 r.

Śniadanie: Bułka śniadaniowa (30g) z masłem (6g), pastą rybną (20g) i szczypiorkiem, kasza manna na mleku (150ml), herbata z miodem (130ml), (1,7).

Obiad: Zupa fasolowa (200g), kasza jęczmienna (60g), schab duszony w jarzynach (70g), ogórek kiszony (70g), kompot śliwkowy (130ml), (1,3,7,9).

Podwieczorek: Cynamonowy kuskus (150g), (7).

26.10.2018 r.

Śniadanie: Bułka kukurydziana z dynią (30g), masłem (6g), serem żółtym (20g), pomidorem i ogórkiem, kakao (150ml), herbata (130ml), (1,7).

Obiad: Zupa ziemniaczana (200g), łazanki z kapustą (140g), brzoskwinia, kompot owocowy z jeżyną (130ml), (1,3,7,9).

Podwieczorek: Budyń (150g), (1,7).

29.10.2018 r.

Śniadanie: Chleb razowy (30g) z masłem (6g), pieczenią rzymską (20g), marchewka, płatki owsiane na mleku (150ml), herbata z owoców leśnych (130ml), (1,7).

Obiad: Zupa grochowa (200g), naleśniki z serem (140g), jabłko, kompot owocowy (130ml), (1,3,7,9).

Podwieczorek: Wafle ryżowe z miodem, morele (7).

30.10.2018 r.

Śniadanie: Chleb wieloziarnisty (30g) z masłem (6g), twarożek ze śmietaną, papryką i szczypiorkiem (20g), kawa zbożowa (150ml), herbata z dzikiej róży (130ml), (1,7).

Obiad: Zupa kalafiorowa (200g), ziemniaki (150g), kotlet mielony (70g), surówka z buraków z kiszonym ogórkiem (70g), herbata z cytryną i miodem (130ml), (1,3,7,9).

Podwieczorek: Bułeczka orkiszowa (30g) z powidłami śliwkowymi (20g), (1,7).

31.10.2018 r.

Śniadanie: Bagietka żytnia (30g) z masłem (6g) i dżemem truskawkowym (20g), płatki kukurydziane na mleku (150ml), seler naciowy, herbata malinowa (130ml), (1,7).

Obiad: Zupa brukselkowa (200g), ryż (60g) z sosem owocowym (70g), nektarynka, kompot owocowy (130ml), (1,3,7,9).

Podwieczorek: Ryż na mleku na gęsto z rodzynkami (150g), (7).

02.11.2018 r.

Śniadanie: Chleb (30g) z masłem (6g), pasztetem drobiowym (20g), zacierka na mleku (150ml), mandarynka, herbata owocowa (130 ml), (1,7).

Obiad: Zupa ogórkowa (200g), racuchy z marmoladą (140g), sok owocowy, herbata (130ml), (1,3,7,9).

Podwieczorek: Wafle gryczane z miodem (7).

05.11.2018 r.

Śniadanie: Chleb pszenny z makiem (30g), masłem (6g), polędwicą sopocką (20g), pomarańcza, herbata z cytryną (130ml).

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (200g), ziemniaki (150g), porcja ryby (70g), surówka z kiszonej kapusty (70g), kompot wieloowocowy (130ml), (1,3,4,7,9).

Podwieczorek: Koktajl truskawkowy i herbatniki (1,7).

Zastrzega się zmianę jadłospisusmiley

Informacje o alergenach

Zgodnie z rozporządzeniem parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami i nietolerancją pokarmową.

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1.Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)

2.Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

3.Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4.Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5.Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6.Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

7.Mleko i produkty pochodne (produkty na ich bazie)

8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie)

9.Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10.Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)

14.Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Ewelina Tchórz

 

 

 

 

Linki:

Projekt z klasą
Stronę dwiedziło: 95915 osób.
AKTUALNOŚCI | O SZKOLE | DOKUMENTY | ZAMÓWIENIA | KONTAKT
Copyright © SP w Siekierczynie - 2012