Telefon kontaktowy75 7221728
E-mail kontaktowyszkola@siekierczyn.pl
O SZKOLE | DOKUMENTY | ZAMÓWIENIA | KONTAKT

AKTUALNOŚCI


2018-10-08 r.
SZKOLNA STOŁÓWKA

Jadłospis od 08.10.2018 r. do 19.10.2018 r. w Szkole Podstawowej w Siekierczynie, w Szkole Podstawowej w Zarębie.

 

08.10.2018 r.

Zupa ziemniaczana (330g), makaron(60g) z serem (130g), pomarańcza, kompot truskawkowy (200g), (1,3,7,9).

09.10.2018 r.

Zupa fasolowa (330g), ziemniaki (300g), gołąbek mięsny w sosie pomidorowym (130g), morela, kompot owocowy (200g), (1,3,7,9).

10.10.2018 r.

Zupa szczawiowa z jajkiem (330g), racuchy z jabłkami i cukrem pudrem (350g), herbata z cytryną (200g), (1,3,7,9).

11.10.2018 r.

Krupnik z kaszy jęczmiennej (330g), ziemniaki (300g), bigos (130g), gruszka, kompot śliwkowy (200g), (1,3,7,9).

12.10.2018 r.

Zupa brokułowa (330g), kasza jaglana (100g) z sosem owocowym, nektarynka, kompot wieloowocowy (200g), (1,3,7,9).

15.10.2018 r.

Zupa szpinakowa (330g), naleśniki z marmoladą (350g), brzoskwinia, kompot jabłkowy z cynamonem, (1,3,7,9).

16.10.2018 r.

Żurek (330g), kasza gryczana (100g), gulasz mięsny w warzywach (130g), śliwka, herbata żurawinowa (200g), (1,3,7,9).

17.10.2018 r.

Barszcz czerwony (330g), kopytka z sosem pieczarkowym (350g), surówka z marchewki, selera i jabłka z natką pietruszki(130g), kompot gruszkowy (200g), (1,3,7,9).

18.10.2018 r.

Zupa porowa (330g), ziemniaki (300g), filet drobiowy panierowany (130g), fasolka szparagowa (130g), kompot owocowy (200g), (1,3,7,9).

19.10.2018 r.

Zupa koperkowa (330g), ziemniaki (300g), kotlet rybny (130g), surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym (130g), herbata z aronii (200g), (1,3,4,7,9).

Zastrzega się możliwość zmiany jadłospisusmiley

 

Jadłospis od 08.10.2018 r. do 19.10.2018 r. w Przedszkolu w Zarębie.

 

08.10.2018 r.

Śniadanie: Chleb pszenny (30g) z masłem (6g), kiełbasą krotoszyńską (20g), płatki ryżowe na mleku (150ml), marchewka, herbata z cytryną (130ml), (1,7).

Obiad: Zupa ziemniaczana (200g), makaron (40g) z serem (70g), pomarańcza, kompot truskawkowy (130ml).

Podwieczorek: Jogurt z owocami (150g).

09.10.2018 r.

Śniadanie: Chleb razowy z masłem (6g), serkiem Almette, musli na mleku (150ml), rzodkiewka, herbata z owoców leśnych (130ml), (1,7).

Obiad: Zupa fasolowa (200g), ziemniaki (150g), gołąbek mięsny w sosie pomidorowym (70g), morela, kompot owocowy (130ml), (1,3,7,9).

Podwieczorek: Budyń malinowy (150g), (1,7).

10.10.2018 r.

Śniadanie: Bułka śniadaniowa (30g) z masłem (6g), kiełbasą żywiecką (20g), pomidorem i ogórkiem, kawa zbożowa (150ml), herbata (130ml), (1,7).

Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem (200g), racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem (150g), herbata z cytryną (130ml), (1,3,7,9).

Podwieczorek: Sok Kubuś (150g), chrupki kukurydziane (1,7).

11.10.2018 r.

Śniadanie: Chleb wieloziarnisty (30g) z masłem (6g), pastą rybną (20g) i szczypiorkiem, kasza kukurydziana na mleku (150ml), herbata z dzikiej róży (130ml), (1,4,7).

Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej (200g), ziemniaki (150g), bigos (70g), kompot śliwkowy (130ml), (1,3,7,9).

Podwieczorek: Sałatka owocowa z żurawiną (150g).

12.10.2018 r.

Śniadanie: Bułka kukurydziana z dynią (30g), z masłem (6g), serem żółtym (20g), kalarepa, kawa Inka (150ml), herbata z cytryną i miodem (130ml), (1,7).

Obiad: Zupa brokułowa (200g), kasza jaglana (100g) z sosem owocowym, nektarynka, kompot wieloowocowy (130ml), (1,3,7,9).

Podwieczorek: Ciasto jogurtowe z owocami (150g).

15.10.2018 r.

Śniadanie: Chleb pszenny z sezamem (30g) masłem (6g), jajecznica na kiełbasie (70g), jabłko, kakao (150ml), herbata malinowa (130g), (1,7).

Obiad: Zupa szpinakowa (200g), naleśniki z marmoladą (150g), brzoskwinia, kompot owocowy (130ml), (1,3,7,9).

Podwieczorek: Sok pomidorowy(150g), herbatniki (1,7).

16.10.2018 r.

Śniadanie: Chleb razowy (30g) z masłem (6g), serkiem topionym(20g), płatki kukurydziane na mleku (150ml), papryka czerwona, herbata owocowa (130ml).

Obiad: Żurek (200g), kasza gryczana (100g), gulasz mięsny w warzywach (70g), śliwka, herbata żurawinowa (130ml), (1,3,7,9).

Podwieczorek: Galaretka z owocami (150g).

17.10.2018 r.

Śniadanie: Bułka (30g) z masłem (6g) pasztetem drobiowym (20g), pomidorem, makaron zacierka na mleku (150ml), herbata (130ml), (1,7).

Obiad: Barszcz czerwony (200g), kopytka (70g) z sosem pieczarkowym (70g), surówka z marchewki selera i jabłka z natką pietruszki (70g), kompot gruszkowy (130ml), (1,3,7,9).

Podwieczorek: Kisiel pomarańczowy (150g) i biszkopty (1,7).

18.10.2018 r.

Śniadanie: Chleb wieloziarnisty (30g) z masłem (6g), ser biały ze śmietaną, rzodkiewką i szczypiorkiem (30g), kakao (150ml), herbata owocowa (130ml), (1,7).

Obiad: Zupa porowa (200g), ziemniaki (150g), filet drobiowy panierowany (70g), fasolka szparagowa (70g), kompot wieloowocowy (130ml), (1,3,7,9).

Podwieczorek: Krążki gryczane z miodem (100g).

19.10.2018 r.

Śniadanie: Bułka śniadaniowa (30g) z masłem(6g) i dżemem brzoskwiniowym (20g), płatki owsiane na mleku (150ml), pomarańcza, herbata z owoców leśnych (130ml).

Obiad: Zupa koperkowa (200g), ziemniaki (150g), kotlet rybny (70g), surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym (70g), herbata z aronii (130ml), (1,3,4,7,9).

Podwieczorek: Koktajl bananowy (150g), biszkopty (1,7).

Zastrzega się możliwość zmiany jadłospisusmiley

Informacje o alergenach

Zgodnie z rozporządzeniem parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami i nietolerancją pokarmową.

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1.Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)

2.Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

3.Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4.Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5.Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6.Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

7.Mleko i produkty pochodne (produkty na ich bazie)

8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie)

9.Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10.Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)

14.Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Intendent szkolny - Ewelina Tchórz

 

 

 

Linki:

Projekt z klasą
Stronę dwiedziło: 94494 osób.
AKTUALNOŚCI | O SZKOLE | DOKUMENTY | ZAMÓWIENIA | KONTAKT
Copyright © SP w Siekierczynie - 2012