Telefon kontaktowy75 7221728
E-mail kontaktowyszkola@siekierczyn.pl
O SZKOLE | DOKUMENTY | ZAMÓWIENIA | KONTAKT

AKTUALNOŚCI


2018-04-09 r.
SZKOLNA STOŁÓWKA

Jadłospis od 06.04.2018 r. do 24.04.2018 r.

 

06.04.2018 r.

Zupa brokułowa (330 g), ryż (100 g) z sosem owocowym (100 g) , pomarańcza (150 g) , herbata z dzikiej róży (200 g). - (1,3,7,9)

09.04.2018 r.

Zupa ogórkowa (330 g), makaron z serem (230 g), sok owocowy, kompot z aronii (200 g). - (1,3,7,9)

10.04.2018 r.

Zupa szpinakowa (330 g), kopytka (180 g) z sosem mięsnym (130 g), ogórek, kiwi, kompot truskawkowy (200 g). - (1,3,7,9)

11.04.2018 r.

Zupa z soczewicy (330 g), placki ziemniaczane ze śmietaną (180 g), surówka z marchewki (130 g), sok pomidorowy, kompot wieloowocowy (200 g). - (1,3,7,9)

12.04.2018 r.

Rosół z makaronem (330 g), ryż (100 g), potrawka z kurczaka (130 g), ogórek kiszony (130 g), jabłko, herbata z miodem (200 g). - (1,3,7,9)

13.04.2018 r.

Zupa brukselkowa (330 g), ziemniaki (300 g), kotlet rybny (120 g), surówka z kiszonej kapusty (130 g), kompot śliwkowy (200 g). - (1,3,4,7,9)

16.04.2018 r.

Biały barszcz (330 g), łazanki z kapustą (200 g), gruszka (150 g), galaretka truskawkowa (200 g). - (1,3,7,9)

17.04.2018 r.

Zupa z fasolki szparagowej (330 g), ziemniaki (300 g), gołąbek w sosie pomidorowym (150 g), mandarynka, kompot jabłkowy (200 g). - (1,3,7,9)

23.04.2018 r.

Zupa jarzynowa (330 g), ziemniaki (300 g), kotlet schabowy (130 g), surówka z kapusty pekińskiej (130 g), śliwka (130 g), herbata żurawinowa (200 g). - (1,3,7,9)

24.04.2018 r.

Zupa grochowa (330 g), racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem (200 g), kefir , kompot owocowy (200 g). - (1,3,7,9)

Zastrzega się możliwość zmiany jadłospisusmiley

Informacje o alergenach

Zgodnie z rozporządzeniem parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami i nietolerancją pokarmową.

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1.Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)

2.Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

3.Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4.Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5.Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6.Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

7.Mleko i produkty pochodne (produkty na ich bazie)

8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie)

9.Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10.Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)

14.Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Ewelina Tchórz

 

Linki:

Projekt z klasą
Stronę dwiedziło: 86148 osób.
AKTUALNOŚCI | O SZKOLE | DOKUMENTY | ZAMÓWIENIA | KONTAKT
Copyright © SP w Siekierczynie - 2012