Telefon kontaktowy75 7221728
E-mail kontaktowyszkola@siekierczyn.pl
O SZKOLE | DOKUMENTY | ZAMÓWIENIA | KONTAKT

AKTUALNOŚCI


2017-11-08 r.
SZKOLNA STOŁÓWKA

06.11.2017 r.

Zupa grochowa, łazanki z kapustą, jabłko, herbata owocowa (1,3,7,9).

07.11.2017 r.

Żurek, ziemniaki, kotlet mielony, buraczki, kompot malinowy (1,3,7,9).

08.11.2017 r.

Kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z serem i musem truskawkowy, mandarynka, herbata żurawinowa (1,3,7,9).

09.11.2017 r.

Zupa z soczewicy, kasza orkiszowa, gulasz mięsny, surówka z selera z rodzynkami, kompot wieloowocowy (1,3,7,9).

10.11.2017 r.

Zupa jarzynowa, ryż z jabłkami, sok pomidorowy, kompot owocowy (1,3,7,9).

13.11.2017 r.

Zupa selerowa, placki ziemniaczane ze śmietaną, surówka z marchewki, kompot truskawkowy (1,3,7,9).

14.11.2017 r.

Rosół z makaronem, kasza pęczak, potrawka z kurczaka, ogórek kiszony, herbata z dzikiej róży (1,3,7,9).

15.11.2017 r.

Barszcz czerwony, pierogi ruskie ze śmietaną, sok Kubuś , kompot jabłkowy z cynamonem (1,3,7,9).

16.11.2017 r.

Zupa porowa, makaron penne z kurczakiem i szpinakiem, pomarańcza, kompot wieloowocowy (1,3,7,9).

17.11.2017 r.

Zupa z fasolki szparagowej, ziemniaki, porcja ryby, surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym, herbata z cytryną (1,3,4,7,9).

 

Zastrzega się możliwość zmiany jadłospisusmiley

Informacje o alergenach

Zgodnie z rozporządzeniem parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami i nietolerancją pokarmową.

W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1.Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)

2.Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

3.Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4.Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5.Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6.Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

7.Mleko i produkty pochodne (produkty na ich bazie)

8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia oraz produkty przygotowane na ich bazie)

9.Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10.Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)

14.Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy i ziołowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Ewelina Tchórz

 

 

 

Linki:

Stronę dwiedziło: 77931 osób.
AKTUALNOŚCI | O SZKOLE | DOKUMENTY | ZAMÓWIENIA | KONTAKT
Copyright © SP w Siekierczynie - 2012